HomeJeta e Kishës
HomeJeta e Kishës

Jeta e Kishës

E URRENTE KISHËN DHE ISHTE PRO ABORTIT. PASTAJ THIRRJA E PABESUESHME

Nga një vajzë rebele, antiklerikale, pro abortit në murgeshë françeskane. Tërë shqetësim, por gjen paqen duke i thënë Po-në e saj Zotit dhe zbulon...

Testamenti i Papa Benediktit XVI

29 gusht 2006 Testamenti im shpirtëror Në këtë orë të vonë të jetës sime, ndërsa hedh shikimin pas në dekadat që kam kaluar, shoh më së...

Sinodi: faza kontinentale evropiane, në Pragë

U paraqit dje veprimtaria, në të cilin do të marrin pjesë 200 delegatë nga 39 konferenca ipeshkvnore kombëtare dhe organizmat më të rëndësishme kishtare....

Marrja e shërbesës meshtarake

Dishepull, bari dhe profet” janë disa nga elementet thelbësore, sipas papa Françeskut, të cilat duhet ta karakterizojnë vazhdimisht një presbiter. Këto cilësi nuk janë...

Reflektim mbi dokumentin “Ecjet katekumenale për jetën martesore”

Papa Françesku disa herë ka shprehur nevojën që Kisha të përgatisë çiftet më mirë e në mënyrë më të thellë për martesë, ka këmbëngulur...

Na ndiqni

1,210FansLike
252FollowersFollow
148FollowersFollow

Të fundit

Fëmijët: UNICEF, të paktën 120,000 fëmijë të vrarë ose të gjymtuar nga luftërat në...

Ndërmjet viteve 2005 dhe 2022, Kombet e Bashkuara kanë vërtetuar 315,000 shkelje të rënda ndaj fëmijëve në situata konflikti, duke dëshmuar ndikimin shkatërrues të...

Teknologjia. Super-inteligjencat artificiale mund të vendosin të na eliminojnë

Ne jetojmë në shekullin dixhital dhe duhet të reflektojmë se si të jetojmë në këtë fazë të jetës njerëzore, e cila mund të jetë...

LUMTURIA E VËRTETË ËSHTË E MUNDUR VETËM NË DASHURINË E ZOTIT

Nëse nuk e duam Zotin dhe nuk besojmë në jetën e përjetshme, si mund të jemi, në fund të fundit, të lumtur me mendimin...

4 mënyra për ta lejuar Shpirtin Shenjt që të veprojë në jetën tonë

Në prag të festës së Rrëshajëve redaksia dëshiron t’i ofrojë lexuesit një lexim shpirtëror në mënyrë që ai ta jetojë sa më me fryt...

SHUGURIMI I KISHËS  SË TË LUMIT LUIGJ PRENDUSHI

Dioqeza e Sapës dhe Bashkësia famullitare e Naraçit, në Vigjiljen e të Ngjiturit të Jezusit në Qiell,  gëzuan në festën e Shugurimit të Kishës...