HomeEditorial

25 vite Po Zotit – ”Besojeni Zojës jetën tuaj dhe do shihni mrekulli”

Nga Motër Roza Syku Po ju marr pak minuta sepse kam një arsye të fortë për të falënderuar Zotin dhe ju. Ky përvjetor ka një shije...

Krimi dhe Qyteti

Nga Dom Gjergj META Atentatet e shpeshta që po ndodhin këtyre ditëve, me pasojë vdekjen e personave, që sipas policisë dhe medieve kanë qenë të...

Shënim i një të pagëzuari si katolik

Nga Alfred Lela Kjo Pashkë katolike ka ardhur te unë sikur t’i kishte brenda të gjithë shekujt. Simbolikisht qëndron, sepse për Krishtin, ai që e...

Rrafsh i lartë poetik shprehës i Psalmeve

Nga Anton Nikë Berisha Psalmet kanë një rëndësi të jashtëzakonshme edhe si art i fjalës; ato i shqiptojnë dukuritë përmes strukturës tekstore poetikisht të lartësuar. Kjo...

Hyji i gjithëpushtetshëm – krijues i çdo gjëje

Nga Anton Nikë Berisha Pjesa 2 Psalmet i kushtohen Hyjit, krijuesit të botës, prej të cilit varët gjithçka. Mënyrat që njeriu i drejtohet atij dhe komunikon...

Psalmet – dëshmi e besimit në Hyjin dhe e mistereve të dashurisë

ANTON NIKË BERISHA Pjesa 1 Besëlidhja e Vjetër përmban në vete një përvojë të jashtëzakonshme të besimit në Hyjin, përvojë shumështresore diturore, filozofike dhe jetësore. Psalmet...

Na ndiqni

1,210FansLike
252FollowersFollow
98FollowersFollow

Të fundit