13.5 C
Tirana
HomeEditorial
HomeEditorial

Editorial

KRESHME DHE POEZI

"Ki durim ndaj nyjeve të pazgjidhura në zemrën tënde dhe mundohu t’i duash pyetjet, që janë të ngjashme me dhoma të mbyllura me çelës...

Papa Françesku dhe Inteligjenca artificiale

Shëmbëllimin e një të rrituri, i cili papritur e gjen veten “të sulmuar” nga dallgë reels-ash me të njëjtën temë, muzikë, pamje apo argument,...

Anton Harapi: fitorja e Kαιρός mbi Kρόνος

Më në fund, vendimi për të nisur procesin që do të çojë drejt lumnimit të Atë Anton Harapit njohu një hap të parë: dekretin...

FILOKALIA – DASHURIA NDAJ TË BUKURËS

“Bëhuni edhe ju të mëshirshëm                                                                        sikurse Ati i juaj është i mëshirshëm.”                                                        (γίνεσθε οἰκτίρμονες καθὼς                                                             ὁ πατὴρ ὑμῶν οἰκτίρμων ἐστίν)                                                                                                              (Lk, 6, 36) “Gjithçka...

“Për Fe e Atdhe”! Po tani?

Mjafton një lexim i shpejtë e real i historisë së kombit shqiptar për të kuptuar e për të dalluar se në proceset më të...

Na ndiqni

1,210FansLike
252FollowersFollow
170FollowersFollow

Të fundit

VITI KUSHTUAR SIMFONISË SË MADHE SË LUTJES

Në të Dielën e Fjalës së Hyjit, më 21 janar 2024, Papa Françesku hapi zyrtarisht Vitin e Lutjes, si përgatitje për Jubileun 2025. Në...

Veset dhe virtytet. Vetëpërmbajtja

PAPA FRANÇESKU AUDIENCË E PËRGJITHSHME Të dashur vëllezër e motra, mirëdita! Sot do të flas për virtytin e katërt e të fundit kardinal: vetëpërmbajtja. Bashkë me tre...

Shugurimi meshtarak i fratit Giuseppe Lanzelloti

Ndërsa jemi ende në Kohën e Shenjtë të Pashkëve, këto ditë, Bashkësia e Etërve Kapuçinë të Puglies dhe Shqipërisë gëzuan në Shugurimin Meshtarak të...

Dita Botërore e Fëmijëve: komiteti organizativ, “faleminderit Papa Françeskut për vëmendjen atërore që i...

“Përshëndes me përzemërsi fëmijët prej anëve të ndryshme të botës, të cilët kanë ardhur për të na kujtuar se më 25 dhe 26 maj...

Dita Kombëtare e Ministrantëve; Jeni një pjesë e zgjedhur dhe e privilegjuar e Kishës.

Me iniciativën e Qendrës Kombëtare të Thirrjeve, në Gurëz u organizua Dita Kombëtare e Ministrantëve. Më shumë se 600 ministrantë nga të gjitha Dioqezat e...