18.5 C
Tirana
HomeArqidioqeza Tiranë-DurrësASAMBLEJA DIOQEZANE. ...
HomeArqidioqeza Tiranë-DurrësASAMBLEJA DIOQEZANE. ...

ASAMBLEJA DIOQEZANE. MISION DHE UNGJILLEZIM – NGA VETJA E PËR TË GJITHË

Të njohim veten.

Ditën e sotme në Katedralen e Shën Palit Tiranë u zhvillua Asambleja Dioqezane.

Shqyrtimi a shoshitja e mirë kërkon edhe njohjen e mirë të vetvetes. Gjë që mund ta bëjmë vetëm përmes shfrytëzimit të aftësive tona njerëzore: kujtesës, intelektit, vullnetit, ndjenjave. Shpesh nuk arrijmë t’i dallojmë si duhet gjërat, pikërisht sepse nuk e njohim mirë vetveten dhe kështu nuk arrijmë ta kuptojmë çfarë duam në të vërtetë.

Katedralja e Shën Palit Tiranë 15.10.2022

Pikërisht nga ky dialog i pamjaftueshëm ndërmjet jetës fetare dhe përmasës së njohjes së vetvetes lindin dyshimet shpirtërore dhe krizat që kanë të bëjnë me thirrjet për të ndjekur rrugët e ndryshme të jetës.

Na ndiqni

1,210FansLike
414FollowersFollow
170FollowersFollow

Të tjera

Një meshtar si Ai…

Të ngjashme