HomeSample Page

Sample Category Title

Papa Françesku: Nga Kanadaja ftesa për harmoninë ndërmjet modernizimit e kulturave stërgjyshore

Ishte shtegtim me popujt indigjenë, në udhën e “kujtesës, pajtimit, shërimit”, nga i cili “buron shpresa për Kishën: në Kanada dhe kudo”. Por dhe...

Papa Françesku në Kanada dhe kolonializmat modernë 

Nga Dom Gjergj METAU mbyll edhe një udhëtim tjetër i Papa Françeskut. Megjithë shëndetin jo fort të mirë, me gjithë faktin që kishte anulluar...

METAFIZIKA E REFORMËS NË DREJTËSI 

Dom Gjergj META "Ligjet i rrijnë drejtësisë, sikurse ekzistenca i rrin qënies" ishte shprehja që profesori im i Filozofisë së të Drejtës, jezuiti Ottavio De...

Shtatzënë dhe ndërgjegjezënë

Nga Mond Marku Në këto ditë kemi qenë dëshmitarë të një debati mjaft të ndezur nëpër media të ndryshme, ende në vazhdim, në lidhje me...

Çfarë është një Provincë kishtare apo Metropoli? 

Redaksionale Me datë 10 korrik 2022, Imzot Arian Dodajt, Arqipeshkëv Metropolit i Tiranë-Durrësit, iu vendos i ashtëquajturi Palium Metropolitan prej Nuncit Apostolik në Tiranë. Në sintezë Paliumi,...

Na ndiqni

1,210FansLike
252FollowersFollow
114FollowersFollow

Të fundit

Papa Françesku: Nga Kanadaja ftesa për harmoninë ndërmjet modernizimit e kulturave stërgjyshore

Ishte shtegtim me popujt indigjenë, në udhën e “kujtesës, pajtimit, shërimit”, nga i cili “buron shpresa për Kishën: në Kanada dhe kudo”. Por dhe...

Papa Françesku në Kanada dhe kolonializmat modernë 

Nga Dom Gjergj METAU mbyll edhe një udhëtim tjetër i Papa Françeskut. Megjithë shëndetin jo fort të mirë, me gjithë faktin që kishte anulluar...

METAFIZIKA E REFORMËS NË DREJTËSI 

Dom Gjergj META "Ligjet i rrijnë drejtësisë, sikurse ekzistenca i rrin qënies" ishte shprehja që profesori im i Filozofisë së të Drejtës, jezuiti Ottavio De...

Shtatzënë dhe ndërgjegjezënë

Nga Mond Marku Në këto ditë kemi qenë dëshmitarë të një debati mjaft të ndezur nëpër media të ndryshme, ende në vazhdim, në lidhje me...

Çfarë është një Provincë kishtare apo Metropoli? 

Redaksionale Me datë 10 korrik 2022, Imzot Arian Dodajt, Arqipeshkëv Metropolit i Tiranë-Durrësit, iu vendos i ashtëquajturi Palium Metropolitan prej Nuncit Apostolik në Tiranë. Në sintezë Paliumi,...