21.5 C
Tirana
HomeEditorialNjë shenjt meshtar për kohën tonë
HomeEditorialNjë shenjt meshtar për kohën tonë

Një shenjt meshtar për kohën tonë

Nga Dom Gjergj META

Shën Gjon Maria Vianney, që festohet sot, është një shenjt i kohëve të tjera. Me kategoritë e sotshme mund ta quajmë neurotik e ndoshta dhe një model i tejkaluar meshtari. Me siguri shumë gjëra kanë ndryshuar nga ajo kohë, por në jetën e tij kemi se ç’ka mësojmë ne meshtarë e sotshëm.

Së pari LUTJA. Frenetizmi i kohës dhe ngarkesat e shumta baritore apo ekzistenciale duken “shkaqe” të forta për ta lënë lutjen për një kohë tjetër. Por një meshtar që nuk lutet është një meshtar i vdekur. Të gjesh kohë për heshtjen, meditimin, vetminë e takimit me Hyjit, është për një meshtar po aq e rëndësishme sa oksigjeni që thithim për të jetuar.

Së dyti VARFËRIA. Të varfërit nuk janë një kategori sociale. Jemi të gjithë ne, të vetëdijshëm për kalueshmërinë e jetës tonë. Po ashtu janë ata që në mesin tonë janë më nevojtarë. Të jetosh i varfër sipas ungjillit e të jesh pranë të varfërve socialë është themelore në jetën e një meshtari, pasi ka të bëjë me esencën e të përngjamit të Krishtit i cili u bë i varfër që të na bënte ne të pasur. 

Së treti GATISHMËRIA. Ndaj kishës dhe ndaj “shpirtrave” dmth ndaj atyre që i janë besuar përkujdesjes së një meshtari. Gatishmëri do të thotë afërsi, empati, krijim hapësirash përkujdesjeje ndaj atyre që na janë besuar në shërbimin tonë. 

Të gjithë meshtarëve iu uroj festën e shën Gjon Maria Vianney-it, Pajtor i famullitarëve! Zoti na dhashtë meshtarë të zellshëm për Mbretërinë e Hyjit dhe shëlbimin e shpirtrave!

Na ndiqni

1,210FansLike
414FollowersFollow
170FollowersFollow

Të tjera

Një meshtar si Ai…

Të ngjashme