21.5 C
Tirana
HomeTagsVatikan
HomeTagsVatikan

Rezultatet rreth: Vatikan

Letra e Asamblesë së Përgjithshme të Zakonshme të Sinodit të Ipeshkvijve XVI drejtuar popullit të Hyjit

Të dashur motra, të dashur vëllezër, ndërsa punimet e seksionit të parë të Asamblesë së Përgjithshme të Zakonshme të Sinodit të Ipeshkvijve XVI shkojnë drejt...

Një reflektim mbi ecjen e sinodalitetit

Për të kuptuar më mirë përvojën e Sinodit ende në zhvillim, po publikojmë dëshminë drejtuar Papës nga njëri prej pjesëmarrësve. «I dashur Papa Françesku,...

Papa reformon “Kushtetutën” e Shtetit të Qytetit të Vatikanit

Françesku ka shpallur Ligjin e ri Themelor, për të zëvendësuar atë të vitit 2000, “për t’iu përgjigjur nevojave të ditëve tona” dhe me detyrën...

Papa: skamjet e të afërmit na interpelojnë, të përveshim mëngët

Papa Françesku priti pjesëmarrësit në Asamblenë e Përgjithshme të Caritas Internationalis. Si Ipeshkëv i Romës ftesa për të qenë “dishepuj misionarë”, duke shoqëruar kishat...

Papa: Meshtari nuk është njeri i ankesave dhe gjykimeve, por i harmonisë së Hyjit

Në Meshën e bagmit të Enjten e Madhe në Shën Pjetër, Françesku foli për thirrjen meshtarake dhe sprovat që me të cilat ajo mund...

Te fundit